Schoonmaakbedrijf

Schoonmaakbedrijf

Vaak heb je als werkgever geen tijd meer om zelf het bedrijf schoon te maken. Ook zijn de werknemers die je aan hebt genomen, aangenomen voor andere klussen en niet voor het schoonmaakwerk. Toch is een schoon kantoor enorm belangrijk om verschillende redenen. De handigste oplossing is dan om een schoonmaakbedrijf in te huren.

Schoonmaakbedrijf

Deze bedrijven die helpen met schoonmaken zijn er in alle soorten en maten. Zo heb je kleine bedrijven die helpen met de normale, dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden. Denk hierbij aan stofzuigen en dweilen bijvoorbeeld. Dit is vooral bij grotere kantoren vaak dagelijks of meerdere keren per week nodig. Vaak kun je samen met een bedrijf kijken welke werkzaamheden allemaal nodig zijn en hoe vaak deze uitgevoerd moeten worden per week. Daarnaast zijn er ook nog gespecialiseerde schoonmaakbedrijven. Deze komen bijvoorbeeld om materiaal te verwijderen dat niet zomaar iedereen mag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan asbest. Meestal is het zo dat een bedrijf in gesprek gaat met een schoonmaakbedrijf om te kijken welke oplossing het beste is voor dat bedrijf zelf. In dit gesprek wordt besproken welke schoonmaakwerkzaamheden er nodig zijn en hoe vaak deze werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Ook worden de prijzen besproken en eventuele andere wensen. Als laatst wordt er gekeken of er bepaalde vereisten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de horeca. Omdat er in de horeca gewerkt wordt met voedingsmiddelen, is het verplicht om bepaalde werkzaamheden uit te voeren naar aanleiding van de HACCP. Dit is de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points.

Waarom is een schoonmaakbedrijf zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom een schoon bedrijf belangrijk is om in te werken. Allereerst natuurlijk om de hygiëne. Een goede hygiëne helpt mee aan een goede gezondheid. Wanneer de werkplekken schoon zijn, zullen werknemers minder vaak ziek zijn. Hoe meer onhygiënisch een plek is, hoe meer bacteriën er aanwezig zullen zijn die ziekte veroorzaken. Ook heeft een schone werkplek op humeur en productiviteit positieve effecten. Zo zijn medewerkers vaak vrolijker en hebben zij een beter humeur dan wanneer er sprake is van een niet schoongemaakte werkplek. De productiviteit van de medewerkers zal ook stijgen wanneer de werkplek schoon is. Een drukke en niet opgeruimde werkplek zorgt voor onrust. Waarom is dan een schoonmaakbedrijf zo belangrijk en kan dit niet door de werknemers zelf gedaan worden? Omdat bij een bedrijf dat schoonmaakt professionele schoonmakers in dienst zijn. Deze schoonmakers hebben opleidingen gevolgd en weten dus precies hoe zij alles grondig schoon krijgen.

Delen