De VvE schoonmaak in een appartementencomplex

Als je van plan bent om in een appartementencomplex een appartement te kopen of te huren, dan kun je je afvragen wie voor het onderhoud van het gebouw zorgt. Wanneer je een appartement koopt of huurt, dan ben je verplicht aan de Vereniging van Eigenaren (VvE) maandelijks een vast bedrag te betalen voor de servicekosten. Met het bedrag dat je aan de VvE moet betalen, worden de onderhoudskosten betaald, voor zaken die voor het gemeenschappelijk gebruik zijn. Daarbij kun je denken aan het portaal als je binnenkomt, de trap, gangen, verlichting van de overloop, ramen, dak en de fundering. Voor de VvE schoonmaak wordt vaak een schoonmaakbedrijf  zoals Meijer Multicleaning BV ingehuurd. Er zal door de VvE altijd geld apart worden gezet voor niet voorziene onkosten. Wanneer door een zware storm het dak wordt beschadigd, dan zal een bedrijf worden ingehuurd die het dak moet repareren. De onkosten worden uit de pot betaald.

De lift in het appartementencomplex
In een gebouw is de lift belangrijk. Wanneer de lift het niet doet, dan moet je er niet aan denken dat je, zeker als oudere, een aantal trappen moet oplopen met boodschappen. Daarom moet een lift goed werken. Voor het onderhoud van de lift zal er een technisch bedrijf worden ingehuurd, die ervoor moet zorgen dat lift werkt. Bij een storing moeten ze het probleem zo snel mogelijk oplossen. Omdat ze weten dat er ook ouderen in het appartementencomplex kunnen wonen, zullen ze snel langskomen om alles in orde te maken.

De inschrijving van schoonmaakbedrijven
Om de paar jaar wordt de mogelijkheid geboden aan schoonmaakbedrijven om zich in te schrijven om het appartementencomplex schoon te maken. De schoonmaakbedrijven kunnen worden uitgenodigd door de VvE voor een gesprek en om een offerte te maken voor de VvE schoonmaak. Het schoonmaakbedrijf dat het beste bod heeft, zal dan de verbintenis voor een aantal jaren aangaan. Wanneer het bestuur zeer tevreden is over het huidige schoonmaakbedrijf, zal het contract verlengd worden.

De ledenvergadering
Jaarlijks is er ook een ledenvergadering, die door het bestuur wordt uitgeschreven. Alle bewoners van het appartementencomplex worden hierbij uitgenodigd. Het is belangrijk dat alle bewoners aanwezig zijn, omdat er misschien werkzaamheden aan het gebouw gedaan moeten worden, waarvan je als bewoner ook op de hoogte moet zijn. Je kunt er als bewoner last van hebben, maar men vraagt om begrip voor de overlast. Er wordt tijdens de vergadering ook inzage getoond in de inkomsten en uitgaven. Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je die ook tijdens de vergadering stellen. Je vragen zullen zo veel mogelijk tijdens de vergadering beantwoord worden. Kunnen ze niet een direct beantwoord worden, dan krijg je zo snel mogelijk antwoord via een brief.

Delen